On the road to Arnhem !

9 juni 2026 - Mierlo, Nederland

Wat enkele jaren geleden onmogelijk leek, werd werkelijkheid !

Dankzij het feit dat er net op tijd een geschikte orgaandonor op het pad van Marcel kwam, de goede zorg van artsen en zorgpersoneel en zijn enorme wi(e)lskracht, kon hij vorig jaar deelnemen aan de World Transplant Games.

Een ervaring die een diepe en onvergetelijke indruk op hem heeft gemaakt.   Een week waarin dankbaarheid, vriendschap, uitdaging, verbondenheid, veerkracht en sportiviteit samen kwamen.

Een nieuwe uitdaging staat er aan te komen, namelijk deelname aan de European Transplant Games die van 21 tot 27 juni plaatsvinden in Arnhem.

Ruim 700 orgaan- en stamcelgetransplanteerden uit heel Europa komen samen voor dit unieke sportevenement. Dit evenement viert het leven en benadrukt het belang van sport en bewegen na transplantatie.  Het omvat niet alleen sportmomenten, maar ook indrukwekkende ceremoniële momenten zoals de “Circle of Life” ter eren van donoren.

Het belooft weer een sportieve week te worden, vol nieuwe ontmoetingen, vol nieuwe ervaringen, vol spanning, vol emoties, maar ook met veel plezier, maar bovenal dankbaarheid en uiteraard het tonen van het belang van orgaandonatie.

Dankbaarheid is er ook voor het sponsorgeld dat hij inmiddels mocht ontvangen. Uiteraard gaat de sponsoractie nog even door via :

Op dit moment wordt er nog volop getraind om zo goed en fit mogelijk aan de start te verschijnen.

De nieuwe outfit van Team.NL Transplant is inmiddels geleverd en dus ....... Let's go to Papendal en  Let the games begin !!!!

Het sportprogramma voor Marcel ziet er als volgt uit:

- maandag 22 juni : badminton single

- dinsdag 23 juni: badminton dubbel + badminton mix

- woensdag 24 juni: petanque single

- donderdag 25 juni: petanque dubbel

Deze wedstrijden worden gespeeld in sportcentrum Valkenhuizen, Beukenlaan 15 in Arnhem.

Toeschouwers zijn van harte welkom om Marcel en alle andere sporters van Team.NL Transplant, aan te moedigen.

Voor het bezoeken van de sportwedstrijden zijn geen tickets of registratie nodig, dus ..... helemaal gratis !!!

Hoe motiverend en fantastisch zou het zijn als de tribune helemaal Oranje kleurt !!!

O ja ....... jullie vragen je vast af ........... "En handboogschieten, wanneer is dat dan ?" Helaas ....... tijdens deze European Transplant Games, zijn er geen wedstrijden handboogschieten. Hopelijk volgend jaar tijdens de World Transplant Games wel weer. Maar ook voor het handboogschieten wordt fanatiek getraind om hopelijk volgend jaar  ook weer te schinen op dat sportonderdeel.

Want ....... ons vizier is en blijft gericht op de toekomst,. We blijven vooruit kijken en plannen maken.

1. Anita Verheijen:
    9 juni 2026
    Super knap weer . Nu al trots !
    Zet hem op en vooral genieten
  2. Marjolein Breedveld-Evers:
    GOOD LUCK & ENJOY
  3. Ria van Elswijk:
    10 juni 2026
    Super weer Marcel en Janine!
    Geniet ervan!
    Ik moedig je aan vanuit Brunswijk met gebroken been!
  4. Jeanne en Bert:
    We zitten nog in Spanje dus; Ole voor Marcel
  5. Greet:
    11 juni 2026
    Mooi Marcel ,dat je de uitdaging weer aangaat. Ik wens je dan ook heel veel succes en we gaan ervanuit, dat je hoge ogen gaat gooien . ik heb de data genoteerd en kijk uit naar jouw prestaties heel veel geluk ,toi toi !!!
  6. Sissie en Joep:
    14 juni 2026
    Wij volgen het sportverslag met grote belangstelling en wensen Marcel en z'n vrienden veel succes in Arnhem!