Alweer een dag voorbij !
19 augustus 2025 - Dresden, Duitsland
De tweede officiële dag van the World Transplantgames is al weer voorbij. Op sportief gebied was dit een rustige dag voor Marcel omdat er vandaag geen trainingen of wedstrijden op de agenda stonden. Vanochtend na het ontbijt zijn we "bewapend" met de Nederlandse driekleur op pad gegaan om medeteamgenoten aan te moedigen, tijden de 1e echte wedstrijddag. Eerst naar de sportaccommodatie waar enkele teamgenoten vol enthousiasme bezig waren met tafeltenniswedstrijden, Je krijgt het idee dat men hier in Duitsland nog nooit gehoord heeft van airco. Géén airco op de hotelkamers en erger nog, ook geen airco in de sportaccommodaties. Dus Marcel kan zich alvast verheugen op een warme sporthal waar hij donderdag en vrijdag gaat badmintonnen. Vroeg op de middag weer verder "on the road" met de Nederlandse vlag.
We hebben een tussenstop gemaakt in die Altstadt om in de Onze Lieve Vrouwe kerk een aantal kaarsjes te branden. Uiteraard een kaarsje voor de onbekende donor, want dankzij hem/haar kreeg Marcel ruim 3 jaar geleden een nieuw leven. Ook een kaarsje voor al die lieve mensen die wij voor altijd moeten missen, met name voor oudste zus van Marcel die in 1993 een harttransplantatie onderging. Zij heeft bijna 10 jaar mogen leven met the gift of life en zij heeft ons destijds ook laten zien wat het betekend om alles uit je leven te halen wat erin zit. Verder ook nog een kaarsje voor een tweetal lieve mensen, waarvan we weten dat zij op dit moment wel een lichtpuntje kunnen gebruiken.
Na het branden van de kaarsjes, komen we voor de kerk Marcel's engelbewaarder tegen en moesten we meteen denken aan het bekende liedje van Marco Schuitmaker "Engelbewaarder."
De tekst van het refrein is als volgt:
Ik weet nu dat er een engelbewaarder bestaat
Je kunt haar niet zien , als ze zachtjes tegen je praat
Ik weet nu ook dat zo'n engelbewaarder op je let
Ik kan het weten, ik ben er zelf eens door gered.
Hoe toepasselijk !!!
Na het verlaten van die Altstadt weer "on the road" en met de vlag in de rugzak op weg naar de volgende locatie, de pentanquebanen. En hier werd vanmiddag de eerste Gouden Medaille voor Team NL. Transplant in de wacht gesleept door iemand die we het zo ontzettend gunnen en waarvan we weten wat een doorzettingsvermogen er nodig was om hier te stralen.
Genoeg redenen voor een klein feestje in het Holland House.
Vanaf morgenmiddag "geht es los" voor Marcel. Training handboogschieten en keuring van de boog. Woensdagochtend om 09,00 uur begint het voor "de echtes" en hiervan ga ik jullie uiteraard ook op de hoogte houden.
Tot de volgende !!!!
p.s. de foto's spreken voor zich. De foto met de Nederlandse vlag was een complete verrassing tijdens de Parade of Nations zondagmiddag.

Morgen heel veel succes voor Marcel.
🍀🍀🍀🍀
Groetjes Nellie
Succes met de trainingen vandaag 🍀
We hopen dat het vrijdag wat minder warm is.
Toi,toi,toi, Marcel voor morgen. Zet hem op, Jij kunt het 🤜🤛
we gaan er voor en we blijven het allemaal volgen
veel succes