Wat een dag !!!
17 augustus 2025 - Dresden, Duitsland
Lang uitgekeken naar deze dag en zo dankbaar dat wij dit mee kunnen en mogen maken !
Deze ochtend wel wakker geworden met een jetlaggevoel. De lange autorit van gisteren vergde z'n tol, maar na een heerlijk ontbijt knapten we snel op. Om 10.00 uur had ik een teams-overleg. Ik mag deel uitmaken van de het mediateam van Team NL Transplant en ik mag het laatste nieuws mbt de gebeurtenissen schrijven, dat op diverse socials wordt geplaatst. Tja ..... het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarna op de fiets op verkenning door Dresden en alvast de boel verkennen en bekijken waar de sportaccommodaties zijn.
Om 15.00 uur is het dan zover, de Parade of Nations. Aan het begin van de route stonden Marcels broer en zijn vrouw met een grote Nederlandse driekleur met Marcel zijn naam erop. Het was vanwege zijn zonnebril niet zichtbaar, maar er stroomden tranen van blijdschap en dankbaarheid achter zijn zonnebril. De sfeer zat er goed in en het hele team ging tijdens de parade enthousiast van links naar rechts op het bekende liedje van de Snollebollekes ! Daarna de binnenkomst van het team in het stadion. In 1 woord, o nee ..... in 2 woorden indrukwekkend en emotioneel. Ook de binnenkomst van de groep levende donoren (dus diegene die bijvoorbeeld een nier hebben gedoneerd) was een heel bijzonder moment.
Daarna een groot aantal welkomstwoorden en speeches. Indrukwekkend was de minuut stilte die werd gehouden om donoren te herdenken. De openingsceremonie werd afgesloten met een Olympisch vuur en het hijsen van de vlag van de Transplant Games 2025.
Inmiddels hongerige magen en werd deze dag beëindigd met een welkomstdiner in het Congres Centrum.
Nu tijd om even alles te laten bezinken ........ wat een dag ....... wat een beleving !
Voor diegene die mogelijk problemen hadden met het liveblog, via https://youtube.com/live/qa-MEG5pd_4?si=M7-Vp6zwwVcMtlb4 kun je een samenvatting bekijken van vanmiddag.
En ......... hierbij blijft het even voor vandaag. Maar jullie zijn nog niet van me af. Er volgt de komende dagen nog veel meer nieuws !
Lekker slapen allemaal !!!

Ongetwijfeld een kippenvel gebeuren !
Ik heb alle journaal en RTL boulevard gekeken in de Joop dat ze iets uitzenden. Maar helaas nog niet.
Luitjes geniet ervan en tot de volgende uo date.
Liefs Els
Leuk dat ik het zo kan volgen.
Kijk weer uit naar je volgende verhaal.
Groetjes Nellie