Nog één keer shinen !

24 augustus 2025 - Dresden, Duitsland

Vandaag alweer de laatste dag dat Team NL Transplant mag shinen in Dresden.

Wat een week, wat een beleving, wat een emotie, wat een saamhorigheid, wat een TEAM !!!

Vanochtend om 10.00 uur was er een officieel fotomoment met aansluitend een laatste bijeenkomst van het team.

Teammanager Wouter sprak waardering uit aan een ieder die deze geweldige week heeft mogelijk gemaakt.

Daarna een paar uurtjes vrije tijd, voordat de sluitingsceremonie in het Heinz Steyer Stadium zou plaatsvinden. Donkere wolken boven het stadion, maar uiteindelijk viel het erg mee en op een enkele druk regen na, verliep de middag droog.

Door de 2200 atleten werd een "Circle of Life" gecreëerd Een krachtig symbool voor de gift of life. Indrukwekkend, wat een saamhorigheid.

Met name de saamhorigheid heeft tijdens deze week een diepe indruk gemaakt. Getransplanteerde atleten van over de hele wereld hadden diep respect voor elkaar, hielpen elkaar, omarmden elkaar sporten samen, feesten samen, herdenken samen .............. Als zij dit samen kunnen, zou iedereen in de wereld dat toch moeten kunnen ? De wereld zou er dan een heel stuk mooier uitzien.

Hoewel het grootste gedeelte van Marcel's fanclub al naar huis was, bleven er 2 trouwe supporters over, die Marcel de hele week bleven volgen. Fijn om hen de hele week in onze nabijheid te hebben.

Het avondgedeelte bestond uit een galadiner met aansluitend een feestavond. Even helemaal uit je bol gaan en de spanning van de afgelopen dagen laten verdwijnen.

Inmiddels zijn de koffers grotendeels weer gepakt. Morgen weer terug naar Mierlo, maar dan wel een bronzen plak rijker.  We hebben ons de hele week geen zorgen hoeven te maken over onze hondjes, want die hebben een hele goede verzorging gehad. Een hele grote dank je wel hiervoor lieve (dieren)vrienden. We komen morgen graag weer thuis.

Ik ga dit blog voor vandaag afsluiten. Ik beloof jullie dat er de komende dagen nog een blog komt, maar eerst even weer thuis "landen."

Super bedankt voor alle lieve reacties die wij via dit blog of via de app van jullie mochten ontvangen. Doet zo goed !

We zijn een hele mooie ervaring rijker, hadden dit niet willen missen, hebben genoten, hebben gehuild  en hebben heel veel mooie herinneringen gemaakt,  En dit alles doordat er iemand ergens op enig moment tijdens zijn / haar leven besloot om na zijn /haar dood orgaandonor te willen zijn, We hopen dat jij lieve donor vanaf boven hebt mee kunnen kijken en net zo hebt genoten als wij.  Jij bent onze held en voor jou is de behaalde medaille !

Tot snel lieve mensen !

1. Michelle Stoop:
    24 augustus 2025
    Mooi! Wat een bewogen week hebben jullie achter de rug met allerlei emoties. Dit pakt niemand meer af! De Marktstraat wacht op jullie. Fijn als jullie weer in de buurt zijn. Veilige reis en tot gauw! Liefs, Michelle
  2. Rena:
    24 augustus 2025
    Wow idd een ervaring rijker en een spannende maar tegelijkertijd mooie belevenis samen met zoveel andere speciale atleten. Een geweldige team om trots te zijn! Rij voorzichtig vandaag en neem volgende rust tussendoor. Knuffels Rena
  3. Nellie van der Putten:
    24 augustus 2025
    Wat een mooie en emotionele week hebben jullie achter de rug.
    Een herinnering voor het leven.
    Marcel nogmaals gefeliciteerd met je bronzen medaille. Super goed gedaan.
    Een hele goede reis terug.
    En geniet thuis samen van de mooie herinneringen. En van jullie hondjes.
    Groetjes Nellie
  4. Anita Verheijen:
    24 augustus 2025
    Wat een week, wat een week. Een week om nooit te vergeten.
    Fijn terug naar huis en alles laten bezinken en de herinneringen van deze week een plekje geven.
    Uitrusten en nagenieten.
    Dank je wel dat wij dit al lezend mee mochten beleven
  5. Marijke:
    24 augustus 2025
    Fijn om hier alles te lezen en te " beleven"....trots op jullie
  6. Annie Verhagen:
    24 augustus 2025
    KIPPENVEL meer kan ik hier niet over schrijven!!!! Janine wat heb jij prachtige blogs geschreven!!
    Rij voorzichtig denk aan ......??
  7. Sandra:
    24 augustus 2025
    Wat een toffe week hebben jullie gehad! Alle emoties kwamen voorbij en dan zo’n prachtige medaille als beloning. Mooie herinneringen rijker keren jullie weer terug naar huis, naar jullie lieve hondjes. Wat zullen zij blij zijn om jullie weer te zien! Rust maar goed uit van dit avontuur en geniet nog volop na samen kanjers❤️
  8. Guus:
    24 augustus 2025
    Een onvergetelijke en prachtige week hebben jullie beleefd en die week is schitterend beschreven in jouw blogs Janine👏 hierdoor konden wij jullie volgen van heel dichtbij. En nu op weg naar huis waar jullie in een welverdiende rust alles kunnen laten bezinken en in gedachten herbeleven.
    Marcel diépe buiging voor jou en wat jij gepresteerd hebt 👍🙏 en natúúrlijk ook voor Janine, jouw steun en toeverlaat 🥰
    Want sámen hebben jullie dit ongekend goed gedaan!! 👏 👏👏👏
    Chapeau 🎩
  9. Angelie De greef:
    24 augustus 2025
    Ja, alles is al gezegd wat we wilde zeggen, dus wij sluiten ons hierbij aan. Wij zijn jou donor ook heel dankbaar Marcel dat je dit allemaal samen met Janine hebt mogen beleven. Maar jou doorzettingsvermogen heeft hier ook heel veel aan bijgedragen. Een kanjer ben je. Een geweldige week, die jullie nooit zullen vergeten. Kom veilig thuis, knuffel jullie vriendjes 🦮🐕‍🦺en neem veel rust de komende week met jullie hoofd nog in de wolken 😇😘
  10. Maarten en Elly:
    24 augustus 2025
    Onvergetelijk en een onuitwisbare indruk. Wat een enorme kracht. woorden als respect schieten tekort. Het is geweldig!! Goede reis terug en tot snel.
    Groet, Maarten en Elly
  11. Karin Daanje:
    24 augustus 2025
    Wat een ongelofelijke mooie ervaring, die gaat weer mee in jullie rugtas. Ik wens jullie een goede reis naar huis en heerlijk samen na genieten.
    Lieve groet uit Drenthe
  12. Henk Marie-José:
    Marcel en Janine
    Een onvergetelijke week is dit voor jullie beide geweest.
    Marcel gefeliciteerd met je behaalde medaille.
    Janine bedankt voor het op de hoogte houden van alles wat er gebeurde afgelopen week.
    Fijn om weer naar huis te gaan, en nog mooi na genieten van deze mooie week.
  13. Ria van Elswijk:
    24 augustus 2025
    Nu helemaal relaxed vast en dankbaar voor wat is, dat zijn jullie!
    Inderdaad als dit met zoveel verschillende mensen uit verschillende landen wel kan, waarom niet overal op de wereld?
    Geniet ervan!
    Piet en Ria
  14. Els.nicolasen:
    24 augustus 2025
    Wat een tijd hebben jullie daar beleefd. Ik heb genoten van de blogs die Janine geschreven heeft. Was de hele wereld maar zo saamhorig als die 2200 sporters die het leven verdienen. Geweldig. Geniet nog van de laatste avond en een goede terugreis. Rust daarna lekker uit en we zien elkaar gauw. Liefs Els
  15. Marion van der Linden:
    25 augustus 2025
    Een ervaring om nooit meer te vergeten en een rijke belevenis en ervaring,
    voor jullie als atleten en wij als lezers. Tijdens het lezen ervan was het als of je erbij was! Knap geschreven. Marcel en Janine veilige reis naar het Mooie Mierlo,
    Terug naar de dag van toen !🍀👌
  16. Marij Lammers:
    25 augustus 2025
    wat een geweldige prestatie en beleving!
    Proficiat met de bronzen medaille Marcel. Weer een mooie ervaring rijker.
    Nu lekker uitrusten en alles laten bezinken.
    Fijn dat ik mee mocht lezen!

Groetjes Marij en Gerrit
  17. Bertil en Manske:
    26 augustus 2025
    Lieve Janine en Marcel, een onvergetelijke ervaring, on je zo samen te voelen met mensen van over de hele wereld!
    We zijn trots op jullie,
    ❤️
    Bertil en Manske
  18. Patrickx en Ad:
    26 augustus 2025
    Hoi Janine en Marcel
    Wat een mooie verhalen en super super gedaan Marcel en wat een onvergetelijke ervaring dat smaakt misschien wel naar meer
    Top Marcel 👌🍀