En nu op standje relax !
22 augustus 2025 - Feldatal, Duitsland
Op het moment dat ik de blog schrijf, is het sportgedeelte voor Marcel afgerond met vandaag als laatste sportonderdeel Badminton Heren Dubbel. De grootste spanning is voorbij, maar wat voor dag was het vandaag.
Gisteravond laat ontvingen we nog bericht dat het tijdstip van aanvang van de 1e wedstrijd zou worden verzet van 10.30 naar 11.30 uur. Bij aankomst van Marcel en zijn badmintonmaat Dennis bij de sportaccommodatie bleek, dat het wedstrijdschema wéér was aangepast omdat er één land het liet afweten en de 1e wedstrijd dus tóch om 10.30 uur had plaatsgevonden. Foutje van de organisatie in de communicatie en flink balen, want afwezigheid bij de 1e wedstrijd zou als "verlies" gelden. Even was er teleurstelling, boosheid, onbegrip, maar van negatieve energie wordt niemand blij, dus gewoon even schakelen en na een poosje bleek dat de gemiste wedstrijd ingehaald mocht worden. De eerste partij tegen India werd gewonnen, de tweede partij tegen Engeland werd helaas verloren en de derde super spannende wedstrijd werd gewonnen. Het Oranjelegioen op de tribune leefde volop mee. Spannende momenten en ontlading bij het behalen van een punt, wat regelmatig werd beloond vanuit de tribune met de wave !
Na het spelen van de drie wedstrijden, bleek Engeland de poulewinnaar en alleen de poulewinnaars gaan door voor een finaleplek. Teleurstelling mocht er even zijn, maar wat hebben die twee mannen gestreden, gevochten als een Leeuw en de teleurstelling werd heel snel weer omgezet in een positief gevoel, want deze twee mannen, die nog nooit met elkaar een heren dubbel hebben gespeeld of hiervoor hebben getraind, hebben laten zien wat zij in hun mars hebben.
Daarna even lekker op het terras "gehangen" en toen door naar het stadion voor het onderdeel atletiek. Het was vanmiddag de beurt aan de kleine helden van Team.NL Transplant, de kinderen. Ik kan in dit blog niet beschrijven, wat het met je doet als je deze kleine helden ziet sporten. De sprintertjes kwamen amper boven het startblok uit, maar geven alles wat ze in zich hebben. Dit zijn onze helden !!! Dankzij een bekende of onbekende donor kunnen deze jonge kinderen shinen in een groot stadium en het welverdiende applaus in ontvangst nemen dat klonk vanaf de tribune.
Intussen werden de spieren van Marcel zijn schouders en nek weer los gemasseerd door de fysiotherapeut. Complimenten voor het MT van Team.NL Transplant, want er is écht perfecte zorg voor alle getransplanteerde deelnemers. Artsen en een fysiotherapeut staan constant stand by voor het geval dat nodig is. Top geregeld !
Na het eten in het congrescentrum weer terug naar het hotel en daar schrijf (typ) ik nu dit blog.
Je zou verwachten dat we de laatste dag morgen in Dresden rustig doorkomen nu de wedstrijden zijn gespeeld, maar niets is minder waar.
Morgenochtend direct na het ontbijt staat er voor alle atleten een fotomoment gepland in het Heinz-Steyer- Stadium. Daarna volgt er nog een bijeenkomst van Team.NL Transplant.
Om 15.00 uur staat de "Circle of Life" gepland. Dit evenement staat in het teken van dankbaarheid voor de tweede kans die alle atleten kregen en het vieren van het leven.
's Avonds vanaf 18.00 uur staat een galadiner op de agenda en ik ga jullie nog even niets verklappen over de dress van Marcel !!!! Foto's volgen in een volgend blog.
Zojuist nog even gebeld met het thuisfront. Alles gaat daar goed en we zijn blij en dankbaar dat er zo goed gezorgd wordt voor ons "kostbare bezit" onze twee hondjes.
Voordat wij zelf direct ons mandje hier opzoeken in hotel Ramada, wil ik graag onderstaand tekst met jullie delen.
Alvast lekker slapen allemaal !
Without the organ donor,
there is no story,
no hope, no transplant.
But when there is an organ donor,
life springs from death,
sorrows turn to hope,
and a terrible loss becomes a gift.

Geniet ze nog even.
Geweldig gedaan allemaal.
Geniet van de laatste dag morgen 🤗🧡
Wat een belevenis! Piet en Ria